THE OWL

Ik hou van de leuke details in de natuur. Het valt me echter op dat niet veel mensen daar in geïnteresseerd zijn, jammer niet? Hoe komt dat toch? Het is waar, totaal nutteloze informatie, maar ik ben gespecialiseerd in nutteloze weetjes.. !

Ja, en ?

Het is natuurlijk ook niet makkelijk om de leuke dingen der natuur te weten te komen. Meestal duurt zo’n documentaire lang, gaat het traag en moet je dus eerst zien hoe het beestje eet, paart, slaapt, opgegeten wordt vooraleer ze iets leuks vertellen.  Op zich plezant als je een zee van tijd hebt..maar als fulltime werker is dit niet altijd het geval.

Speciaal voor jullie val ik meteen met de deur in huis en vertel ik jullie af en toe eens een interessant aspect van moeder natuur!

kerkuil 2

De uil wordt altijd afgebeeld als symbol van wijsheid…. maar wist je dat die de kop van een uil zo goed als leeg is? Als je door de oren naar binnen kijkt kun je de oogballen zien… EMPTY EMPTY, of toch bijna..

Heb je nu wel ooit.

En oja; de oren zijn niet die pluisjes op hun hoofd zoals je zou verwachten… nee, dat is alleen maar versiering. De oren zijn een simpel gaatje aan de rand van de cirkelvorm….. En ik maar denken dat de kerkuil geen oren heeft.

De uil draait zeer rustig zijn hoofd, dat heeft iets koel en beheerst. Die rust heeft iets heersend, machtig. Maar eigenlijk kan de uil gewoon zijn oogballen niet draaien, die zitten fix in zijn kop. En dan komt het al eens van pas om je kop volledig rond te draaien.

check deze: hoe een uil zijn hoofd draait

De kerkuil is alvast mijn favoriete uilsoort

 

kerkuil-30-414617

 

Kerkuil 3

Advertenties

2 Comments

Add yours →

  1. Leuke weetjes die mij alvast kunnen boeien. Ik had er totaal geen idee van 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: