SCONES UIT HET VUISTJE

Geen zin in Taart, taart of nog eens taart maar wel zin in zoet? Gooi het dan over een andere boeg.

Scones uit het vuistje.

Op 15 min klaar.

En best gezellig omdat dit een beetje zoals toastjes en tapenade gegeten wordt.

Iedereen smeert zoveel confituur of slagroom als em wilt, of je eet ze gewoon naturel.


 

Het recept staat hieronder. Uiteraard niet zelf uitgevonden… 

SCONES

  • 450gr bloem 
  • 1 zakje bakpoeder 
  • 50gr poedersuiker
  • Snuf zout 
  • 125gr koude boter in blokjes
  • 150ml melk 

Verwarm de oven voor op 220 graden; goed warm dus. Doe alle ingredienten, behalve de melk in een mengkom. Kneed kort maar goed zodat je een korrelig mengsel krijgt. De boter moet koud blijven. Dus echt niet lang kneden!

Giet de melk erbij en kneed deze tot een bal. 

Strooi wat bloem op het aanrecht en rol de deeg tot een 3cm dikke flap. Steek met een glas cirkels uit het deeg en plaats die op een bakplaat met bakpapier. Doe dit opnieuw tot al het deeg op is. Bestrijk de scones met wat melk en bak ze 15 min. 

Je kunt deze warm of koud serveren

NUM NUM NUM! 

Advertenties

One Comment

Add yours →

  1. Lap, nu heb ik weer honger….:-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: